«Η χώρα συγκλονίζεται από ένα πρωτοφανές σκάνδαλο και το μόνο που ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό είναι η συγκάλυψή του. Δεν θα τα καταφέρει» δηλώνει ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Η επιτροπή PEGA του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου επισημαίνει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να σταματήσει την έρευνα και ζητάει την άρση του απορρήτου που επικαλείται ο κύριος Μητσοτάκης. Το κύριο πλέον είναι η εφαρμογή της νομιμότητας ώστε να χυθεί άπλετο φως», προσθέτει.

Αναφερόμενος στο «καλάθι του νοικοκυριού», ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η λύση στην ακρίβεια δεν είναι τα μεγαλύτερα ταμπελάκια στα τρόφιμα ή το να γίνουν οι καταναλωτές κυνηγοί προσφορών. Η λύση βρίσκεται στη σύγκρουση με τον πυρήνα του προβλήματος: μείωση των έμμεσων φόρων στα τρόφιμα και τα καύσιμα, εντατικοποίηση των ελέγχων και επαναφορά της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης».

«Χρειάζεται άλλη πολιτική, με στήριξη  του εισοδήματος των πολιτών, ελάφρυνση των υποχρεώσεων, έλεγχο και ρύθμιση στην αγορά ενέργειας» συνεχίζει ο κ. Χαρίτσης, κάνοντας παράλληλα λόγο για «επιβολή πλαφόν στη χονδρική και λιανική τιμή στο ρεύμα, περιορισμό του περιθωρίου κέρδους, πραγματική φορολόγηση των υπερκερδών και κρατικοποίηση της ΔΕΗ και των δικτύων που ξεπούλησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν μέσω ενεργειακής κρίσης».

«Το μόνο ρεαλιστικό πλάνο για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι η συγκρότηση μίας κυβέρνησης με ριζοσπαστικά και προοδευτικά χαρακτηριστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι η δύναμη εκείνη που θέτει ως προτεραιότητα την ασφάλεια της κοινωνίας: με αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, θωράκιση της οικονομίας, αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών» καταλήγει ο κ. Χαρίτσης.