Ο Πιτίνο ανέφερε κατά την άφιξή του: «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Είναι η πρώτη φορά, μετά από 41 χρόνια που προπονώ στην Αμερική, που έρχομαι στην Ευρώπη και που αναλαμβάνω μια ομάδα στα μέσα της σεζόν.

Ο Ρικ Πιτίνο αφίχθη λίγο νωρίτερα από τις 13:20 που αναμενόταν στο «Ελ. Βενιζέλος» και από σήμερα (26/12) κιόλας «πιάνει» δουλειά στον Παναθηναϊκό.

Ο 66χρονος τεχνικός «πάτησε» Ελλάδα στις 13:10 (μέσω Ζυρίχης) και στις 17:00 θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ, όπου και θα έχει την πρώτη γνωριμία με τους παίκτες του «τριφυλλιού», αλλά θα συναντηθεί και με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο Πιτίνο ανέφερε κατά την άφιξή του: «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Είναι η πρώτη φορά, μετά από 41 χρόνια που προπονώ στην Αμερική, που έρχομαι στην Ευρώπη και που αναλαμβάνω μια ομάδα στα μέσα της σεζόν.

Έχω υπογράψει το συμβόλαιο κι έχουμε προπόνηση στις 17:00!

Έχω δει τέσσερα βίντεο. Το σουτ είναι μια από τις αδυναμίες της ομάδας. Ελπίζω πως θα φέρουμε κάποια νέα πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού σε μικρό χρονικό διάστημα και θα βοηθήσω τους παίκτες.

Έχω προπονήσει την εθνική του Πουέρτο Ρίκο, τους Νικς, τους Σέλτικς και στο κολλέγιο. Η μεγαλύτερη διαφορά που παρατήρησα είναι πως η Euroleague έχει περισσότερες επαφές από το ΝΒΑ. Το ΝΒΑ έχει αλλάξει τους κανόνες του, με κάθε επαφή, σφυρίζουν. Στην Euroleague δεν σφυρίζουν το παραμικρό, είναι πολύ καλό το επίπεδο του μπάσκετ. Οι ομάδες είναι πολύ καλές και ταλαντούχες. Έχω δει την Ρεάλ, την ΤΣΣΚΑ…

Θα μας πάρει λίγο χρόνο (για το full court pressure), αλλά θα το δούμε. Θα το δουλεύουμε λίγο λίγο και θα δούμε τι θα γίνει.

Το πιο σημαντικό είναι να φτάσουμε σε ένα επίπεδο να νικάμε. Δεν γίνεται σε μια νύχτα αυτό. Πρέπει να μάθω τους παίκτες πρώτα, τα καλά τους σημεία, τις αδυναμίες τους.

Το κίνητρό μου είναι πως σε κάθε επίπεδο, μαθαίνεις πράγματα. Άλλο το ΝΒΑ, άλλο η Euroleague, άλλο το κολεγιακό. Ακόμα κι αν προπονείς για 41 χρόνια, πάντα κάτι υπάρχει να μάθεις. Πρέπει να ανατρέψουμε το κλίμα μετά τις ήττες.

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει η ομάδα. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά σε 48 ώρες που είναι το επόμενο ματς. Θα διορθώσουμε κάποια πράγματα στην άμυνα κυρίως».

Πηγή: gazzetta.gr