Νέα στοιχεία για την αντίδραση που είχε η αστυνομία την κρίσιμη ώρα που η φωτιά περνούσε τη λεωφόρο Μαραθώνος  λίγο πριν κατακάψει τα πάντα στο διάβα της στο Μάτι, αφήνοντας πίσω της 85 νεκρούς,  έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με βίντεο το οποίο οδηγός κατέγραψε με το κινητό του τη στιγμή που η τροχαία απέκλεισε την κυκλοφορία στη συμβολή της Μαραθώνος με την οδό Φλέμινγκ που οδηγεί στη Ραφήνα, αλλά και στο Μάτι, μέσω της οδού Δημοκρατίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο Σκάι, καταγράφονται και οι επικοινωνίες των τροχονόμων που βρίσκονταν επί τόπου και καλούν επειγόντως να μην διοχετεύεται κυκλοφορία τόσο προς τη Νέα Μάκρη, όσο και προς το Κόκκινο Λιμανάκι και τον παραλιακό δρόμο. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες αστυνομικών πολλοί οδηγοί ήταν απείθαρχοι και επέμεναν να περάσουν επικαλούμενοι τον κίνδυνο για τις περιουσίες τους.

Και ενώ η Μαραθώνος είχε κλείσει προς Νέα Μάκρη, την ίδια ώρα η Δημοκρατίας παρέμεινε ανοιχτή προς και από το Μάτι, ενώ η Φλέμινγκ επβαρυνόταν περαιτέρω από τα αυτοκίνητα που έρχονταν προς Μαραθώνος από το λιμάνι της Ραφήνας, καθώς πλοία καπέπλεαν κανονικά τουλάχιστον έως τις επτά το απόγευμα και ενώ η τραγωδία είχε συντελεστεί.

Δείτε το βίντεο που δείχνει την κλειστή διασταύρωση: