Το θέμα με τον 4χρονο που συγκίνησε τα Χανιά στην Κρήτη με την περιπέτειά του, έλαβε συνέχεια με έναν έρανο στο όνομά του που προκαλεί ερωματικά – Τι αναφέρει η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ και η πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Πολλά ερωτηματικά προκαλεί ο έρανος που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες, για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ του 4χρονου αγοριού που έπεσε από τον δεύτερο όροφοπολυκατοικίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να νοσηλευτεί για περίπου δύο εβδομάδες στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, προτού βγει τελικά νικητής από την περιπέτειά του και αναρρώσει από τα τραύματά του.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες, έχει ξεκινήσει, άγνωστο μετά από πρωτοβουλία ποιου, τόσο μέσω διαδικτύου αλλά και μέσω γονέων από το νηπιαγωγείο στο οποιο φοιτά ο 4χρονος, έρανος, με την κοινοποίηση και διακίνηση σχετικής αφίσας στην οποία δίνονται στοιχεία iban για την κατάθεση των χρημάτων.

Στην αφίσα (δείτε στο τέλος του κειμένου), απεικονίζεται ένας άντρας που κρατάει αγκαλιά ένα παιδί, με τη σαφή αναφορά οτι πρόκειται για έκκληση βοήθειας υπερ του 4χρονου παιδιού που έπεσε από τον δεύτερο όφορο, ενώ ακολουθούν τα στοιχεία του λογαριασμού τραπέζης και ο δικαιούχος καθώς επίσης και η διεύθυνση καφετέριας στην οποία κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να τοποθετεί σε κουμπαρά τη δωρεά του.

Στο διαδίκτυο αλλά και μέσω γονέων συμμαθητών του παιδιού, αναφέρεται οτι ο 4χρονος πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και απαιτούνται χρήματα τα οποια δεν μπορεί να καλύψει η οικογένεια του μικρού.

Ωστόσο, σε επικοινωνία του Flashnews.gr, με την διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, ενημερωθήκαμε οτι στη παρούσα φάση δεν φαίνεται η ανάγκη ο 4χρονος να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλα ακόμα και αν συνέβαινε αυτό, τα έξοδα καλυπτονται από το δημόσιο νοσοκομείο. Το παιδί, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που λάβαμε από το νοσοκομείο, φέρει ένα κάταγμα στο μηρό αλλά με βάση τις εκτιμήσεις των γιατρών δε χρειάζεται εγχείρηση ούτε έχει υποβληθεί σε οποιοδήποτε χειρουργική επέμβαση μέχρι στιγμής.

Έπειτα από αυτήν την ενημέρωση, και καθώς γεννιούνται ερωτηματικά για ποιον λόγο κάποιοι επικαλούνται την κατάσταση υγείας του παιδιού για να συγκεντρώσουν χρήματα, επικοινωνήσαμε με την Διευθύνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά, καθώς υπήρχαν αναφορές οτι η αφίσα – έκκληση για βοήθεια έχει αναρτηθεί και στο νηπιαγωγείο που φοιτά ο 4χρονος.

Η προϊστάμενη Εκπαιδευτικών θεμάτων της υπηρεσίας, Θεοδώρα Νιαουνάκη ανέφερε στο Flashnews.gr οτι πριν από δέκα ημέρες, γονέας συμμαθητή του παιδιού, απευθύνθηκε στη διεύθυνση του νηπιαγωγείου, προκειμένου να γνωστοποιηθεί ο έρανος που γίνεται για τον 4χρονο – για τον οποίο σημειωτέον αρκετοί γονείς είχαν δείξει ενδιαφέρον – αλλά και για να επιτραπεί η ανάρτηση της αφίσας στο νηπιαγωγείο.

Η διεύθυνση του νηπιαγωγείου επικοινώνησε με την Διευθύνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ως όφειλε αναφέροντας το περιστατικό ενώ ταυτόχρονα απέστειλε και τη σχετική αφίσα που διακινούνταν από γονείς. Η απάντηση από την κ. Νιανουνάκη ήταν το νηπιαγωγείο να μην εμπλακεί σε οποιοδήποτε έρανο συγκεντρώνοντας χρήματα, ενώ επεσήμανε, οτι αν οι γονείς θέλουν να αναρτήσουν την αφίσα με δική τους πρωτοβουλία, να το πράξουν σε χώρο έξω από νηπιαγωγείο, κρύβοντας τα χαρακτηριστικά του ανήλικου παιδιού.

Σήμερα κατόπιν της επικοινωνίας που είχαμε με την κ. Νιαουνάκη, αναφέροντας την επικοινωνία που είχαμε με την διοίκηση του Νοσοκομείου, η προιστάμενη εκπαιδευτικών θεμάτων, ζήτησε από τους νηπιαγωγούς να κατεβάσουν την αφίσα, αν αυτή υπάρχει, έξω από το νηπιαγωγείο.

Επίσης, ο ιδιοκτήτης της καφετέριας που αναφέρεται στην αφίσα, σε επικοινωνία με το Flashnews.gr δήλωσε οτι προσφέρθηκε, ύστερα από παραίνεση τρίτου να βοηθήσει στη συγκέντρωση χρημάτων με την τοποθέτηση κουμπαρά για το παιδί, ζητώντας να μην αναγραφεί η επωνυμία της καφετέριας, ώστε να μην θεωρηθεί οτι το κάνει για διαφημιστικούς λόγους. Και σε αυτόν αναφέρθηκε οτι ο 4χρονος θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις με κόστος που δεν μπορεί να καλύψει η οικογένεια, οπότε όπως δεκάδες συμπολίτες μας, προσφέρθηκαν να βοηθήσουν χωρίς να γνωρίζουν κάτι παραπάνω για τον έρανο. Σε επικοινωνία που είχαμε δήλωσε θορυβημένος και έκπληκτος

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο διαδικτυακά όσο και μεταξύ των γονέων, έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον για συνεισφορά στον έρανο, ο οποίος όμως προκαλεί ερωτηματικά για το περιεχόμενο και τον σκοπό του. Για το θέμα έχει ενημερωθεί  η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και το θέμα παρακολουθείται

Πηγή: Flashnews.gr