Έξω από το σπίτι του στο Βελιγράδι δολοφονήθηκε ο δικηγόρος του Μιλόσεβιτς

Μπροστά από το σπίτι του δολοφονήθηκε ένας επιφανής δικηγόρος του Βελιγραδίου, που είχε μετάσχει παλαιότερα στην υπεράσπιση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Ο Ντράγκοσλαβ Ογκγιάνοβιτς, 57 ετών, εκτελέστηκε από ενόπλους μπροστά στο σπίτι του, στη συνοικία Νόβι Μπέογκραντ, ενώ ο 26χρονος γιος του, που τον συνόδευε, τραυματίστηκε στον δεξιό ώμο, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Εξέχων ποινικολόγος, ο Ογκγιάνοβιτς ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 μέλος της ομάδας των συνηγόρων υπεράσπισης του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Σερβίας, Μιλόσεβιτς στη δίκη του για εγκλήματα πολέμου ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία στη Χάγη. Ο Μιλόσεβιτς απεβίωσε στη φυλακή του δικαστηρίου, το 2006, πριν το δικαστήριο εκδώσει την ετυμηγορία του.

Αργότερα, ο Ογκγιάνοβιτς ανέλαβε επίσης την υπεράσπιση ορισμένων από τους ηγέτες του υποκόσμου στη Σερβία.

Αρκετά ηγετικά στελέχη των δικτύων του οργανωμένου εγκλήματος της Σερβίας και του Μαυροβουνίου έχουν δολοφονηθεί στο Βελιγράδι τα τελευταία δύο χρόνια. Η αστυνομία θεωρεί ότι οι φόνοι διαπράχθηκαν στο πλαίσιο μιας σύγκρουσης για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών.

By |2018-07-29T14:57:33+00:00Ιούλιος 29th, 2018|ΔΙΕΘΝΗ|0 Comments

Leave A Comment

seventeen − two =