Για τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής που θέλουν να βλέπουν το «δάσος» και όχι το «δέντρο», το γεγονός ότι έχουν βρεθεί για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση μήνα μπροστά σε μια αναρχική ομάδα που προσπαθεί να αναβαθμίσει τη δράση της, αποτελεί στοιχείο έντονης ανησυχίας.

Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την έκρηξη έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Διονύσιου στο Κολωνάκι ήθελε, όπως λένε οι Αρχές, να δοκιμάσει τη δύναμη πυρός της και να περάσει από τα «μπάχαλα» των αντιεξουσιαστών σε μια οργανωμένη ομάδα τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, τα μέλη της βρίσκονται στο ξεκίνημα και προσπαθούν μέσα από μια νέα συνδεσμολογία μηχανισμού να κάνουν το δικό τους ξεκίνημα.

Ακριβώς στα ίδια συμπεράσματα είχαν καταλήξει και όταν είχε γίνει τρομοκρατική επίθεση σε βάρος ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού τον Νοέμβριο. Από τον τρόπο δράσης αλλά και τη συνδεσμολογία είχαν διαπιστώσει ότι πρόκειται για κάτι καινούργιο που δοκιμάζεται και τα μέλη της οργάνωσης εκπαιδεύονται.

Ο προβληματισμός, πάντως, στους αξιωματικούς είναι μεγάλος για το γεγονός ότι η τρομοκρατική οργάνωση επέλεξε χθες να τοποθετήσει ρολόι στο μηχανισμό, αλλά να μην ειδοποιήσει για το χτύπημα.

Είναι η δεύτερη φορά που εμφανίζεται εμπρηστικός μηχανισμός με ρολόι.

Το Φεβρουάριο του 2012 οι Αρχές είχαν εντοπίσει εγκαταλελειμμένο πάνω σε μια θέση σε βαγόνι του μετρό στο Αιγάλεω έναν παρόμοιο εμπρηστικό μηχανισμό ο οποίος αποτελείτο, επίσης, από μπιτόνι με βενζίνη, εκρηκτική ύλη αλλά και ρολόι.