Έγκλημα στην Κυπαρισσία:  Δικαιοσύνη ζητά η οικογένεια της Μόνικα η οποία βρέθηκε τσιμεντωμένη σε αυλή σπιτιού στην Κυπαρισσία, με τον σύντροφό της να θεωρείται βασικός ύποπτος.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας στην Καλαμάτα κρατείται εδώ και λίγες ημέρες ο 39χρονος Ρουμάνος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 42χρονης συντρόφου του Μόνικα Γκιους που βρέθηκε θαμμένη και τσιμεντωμένη σε εμβρυακή στάση στην αυλή του σπιτιού του στην Κυπαρισσία.

Ο 39χρονος έφτασε στην Ελλάδα το απόγευμα της Πέμπτης από την Ολλανδία, σε εκτέλεση του εκδοθέντος Διεθνούς Εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.

Το πρωί της Παρασκευής ο 39χρονος βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Καλαμάτας που άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία με πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων, και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή.
Η απολογία του 39χρονου θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας, στις 11. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ο 39χρονος αρνείται τα πάντα και θα αποδείξει την αθωότητά του με στοιχεία.

Την Τρίτη, και αφού απολογηθεί, ο 39χρονος θα περάσει εκ νέου το κατώφλι του εισαγγελέα, καθώς κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία σε άλλη υπόθεση που εκκρεμούσε καιρό και θα εκδικαστεί τώρα.

Έγκλημα στην Κυπαρισσία: Ο κατηγορούμενος είχε στείλει τη Μόνικα στο νοσοκομείο 19 φορές

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε αποκλειστικά η αδερφή της 42χρονης Μόνικα, Μάγδα.

«Ο 39χρονος της είχε πάρει το τηλέφωνο εδώ και καιρό. Της πήρε τα πάντα, δεν μου μιλούσε. Εγώ μέσω φίλων ήξερα όσα συνέβαιναν. Εκείνη δεν είπε ποτέ τίποτα. Ακόμη και με τον πρώτο σύζυγο που της συμπεριφέρθηκε άσχημα, την έδερνε κλπ. δεν είπε ποτέ τίποτα, κα αυτό μέσω φίλων το έμαθα. Δεν άφηνε τη Μόνικα να μας μιλήσει», είπε.

Όπως αποκάλυψε η ίδια, είχε μιλήσει μόλις δύο φορές με τον 39χρονο στο τηλέφωνο, και δεν τον είχε γνωρίσει ποτέ.

Σχετικά με τη συμπεριφορά του 39χρονου απέναντι στη Μόνικα, η αδερφή της είπε ότι «Εκείνη παρέμενε πάντα με το φόβο ότι αν φύγει θα τη σκοτώσει. Γνώριζα ότι πήγε πολλές φορές στο νοσοκομείο, όταν ήταν με τον πρώτο της σύζυγο, είχα ενημερωθεί από την ξαδέρφη μου. Της έλεγα μέσω φίλων να αφήσει και τον πρώτο της σύζυγο και αυτόν. Της είχα στείλει χρήματα να έρθει στην Ιταλία. Εκείνη ήθελε να πάει να βρει τον πρώτο της σύζυγο για να τα ξαναβρούν. Όταν εξαφανίστηκε η Μόνικα, από όσα ήξερα ότι είχε κάνει ο 39χρονος και στην πρώτη του γυναίκα, σκέφτηκα τι μπορεί να είχε κάνει και στη Μόνικα. Μετά είπα μη σκέφτεσαι τα χειρότερα».

 

Η αδερφή της 42χρονης αποκάλυψε ακόμη ότι μιλάει με το μεγαλύτερο παιδί της Μόνικα, ενώ σημείωσε ότι ελπίζει να πληρώσει με ισόβια ο δράστης της πράξεις του. «Δεν ήταν απλά μια δολοφονία. Με ό,τι συνέβη εύχομαι να το πληρώσει για μια ζωή», είπε χαρακτηριστικά.

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε και η κ. Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια της 42χρονης.

«Δε θα κάνω δημόσιο διάλογο με την υπεράσπιση. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Υπήρχαν 19 κακοποιήσεις. 19 φορές η Μόνικα εισήχθη στο νοσοκομείο. Ήξερε και ο πρώην σύζυγος, και τα παιδιά της τι γινόταν. Το μικρό παιδί υποφέρει ακόμα από το ξύλο που έφαγε από τον κατηγορούμενο, του είχε σπάσει τα πόδια. Υπάρχουν μαρτυρίες του πρώην συζύγου όταν η Μόνικα γύρισε πίσω στην οικογένειά της και πήγε και την άρπαξε ο 39χρονος από το νοσοκομείο. Όλοι αυτοί θα συνεισφέρουν στη δικαιοσύνη, μαζί με τα στοιχεία που έχουμε. Θα έρθει ο πρώην σύζυγος, η αδερφή της από την Ιταλία και ο μεγάλος γιος της Μόνικας», είπε η κ. Ανάσογλου.

«Η Μόνικα δεν είχε συμπαράσταση για να μπορέσει να ξεπεράσει το φόβο. Ήταν ένας άνθρωπος που κακοποιήθηκε βάναυσα και πίστευε ότι του αξίζει, οδηγήθηκε σε σκαλοπάτι αλκοολισμού, και έγινε έρμαιο. Στη Μόνικα δεν έδινε κανείς ένα χέρι βοήθειας. Πρέπει να είναι πάνω από 10 οι καταγγελίες για τον 39χρονο», πρόσθεσε η ίδια.