Περισσότερη κίνηση και από την προ καραντίνας εποχή καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα στους δρόμους της Αττικής, με κεντρικούς μάλιστα άξονες -όπως η Λεωφόρος Κηφισίας- να σημειώνουν αύξηση 54% σε σχέση με πέρσι.

Το κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί στους δρόμους φαίνεται πως επανήλθε για τα καλά με την άρση των περιοριστικών μέτρων και οι οδηγοί πρέπει να οπλιστούν με περίσσια υπομονή, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής που επικρατεί «χάος».

Ειδικότερα, αυξημένη κατά περίπου 5,5%, κατά μέσο όρο παρουσιάζεται η κυκλοφορία τις πρωινές ώρες αιχμής σε 20 κεντρικούς δρόμους της Αττικής, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020 και το 2019.

Παράλληλα, αύξηση της κυκλοφορίας που σε κάποιες περιπτώσεις, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020 και το 2019, ξεπερνά και το 50% σε 20 κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, κατέγραψε το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, σε πρωινές ώρες αιχμής, με το άνοιγμα των μετακινήσεων.

Κατά μέσο όρο, η κίνηση παρουσιάζεται αυξημένη κατά 5,2% σε σχέση με πέρσι και κατά 5,9% σε σχέση με το 2019.

«Με τη συνδρομή της ομάδας των συγκοινωνιολόγων μας και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο τεχνολογίας μελετάμε εμπεριστατωμένα τα στοιχεία που προκύπτουν για την κυκλοφορία σε νευραλγικούς οδικούς άξονες της Αττικής. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών και να μεριμνούμε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Προτεραιότητά μας η προάσπιση της οδικής ασφάλειας και η διευκόλυνση των οδηγών», σημείωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Ειδικότερα, οι οδικές αρτηρίες όπου καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020, είναι οι εξής: Λ. Κηφισίας (προς κέντρο): 54% ,Λ. Αθηνών (προς κέντρο): 34%, Λ. Αθηνών (προς Δαφνί): 29%, Λ. Ποσειδώνος (προς Πειραιά): 28%, Λ. Βασ. Σοφίας (προς Hilton): 22%, Πέτρου Ράλλη (προς κέντρο): 14%, Ηλιουπόλεως (προς κέντρο): 12%.

Οι οδικές αρτηρίες όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2019 είναι οι εξής: Αρδηττού: 32%, Λ. Αθηνών (προς κέντρο): 31%, Λ. Κηφισίας (προς κέντρο): 17%, Λ. Βασ. Σοφίας (προς Hilton): 16%, Πέτρου Ράλλη (προς κέντρο):12%, Λ. Αθηνών (προς Δαφνί): 11%, Λ. Κηφισού (προς Λαμία): 9%.