Η επιτροπή των ειδικών έδωσε το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση για να προχωρήσει σε νέα άρση των μέτρων για τον κορονοϊό, όπως η επέκταση του ωραρίου, η μουσική στην εστίαση και η αύξηση των καλεσμένων στις δεξιώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι μετά την έκτακτη σύσκεψή τους εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση πως το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας μπορεί να αλλάξει ωράριο και τροποποιηθεί κατά μία ώρα.

Συγκεκριμένα από το Σάββατο 12 Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τη 01:30 έως τις 05:00. Το εν λόγω μέτρο αναμένεται να καταργηθεί οριστικά από την 1η Ιουλίου, οπότε και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα παύσει να ισχύει.

Παράλληλα από τον Ιούλιο θα αυξηθεί και το όριο τον καλεσμένων σε εκδηλώσεις, όπως τα γαμήλια γλέντια, καθώς από 100 άτομα που είναι τώρα ο αριθμός, θα ανέβει στα 300.

Τέλος, από τον επόμενο μήνα αναμένεται να λειτουργήσουν ξανά και τα νυχτερινά κέντρα, με αυστηρά μέτρα όμως για τον κορονοϊό. Τις ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων θα κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σήμερα το απόγευμα