Αμέσως μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, άφησε σαφείς αιχμές για τη διαχείριση του θέματος ΚΕΕΛΠΝΟ από το υπουργείο Υγείας, αλλά και την επιλογή της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου από την κυβέρνηση στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Αφορμή τα πρόσφατα στοιχεία από την έκθεση ορκωτών λογιστών που κατατέθηκε στην Εξεταστική της Βουλής, βάσει της οποίας «η μαύρη τρύπα» στα χρηματικά διαθέσιμα του ΚΕΕΛΠΝΟ στο τέλος του 2014 έφτασε τα 89 εκατομμύρια ευρώ.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Α. Γεωργιάδης αναφέρει ότι ο Παύλος Πολάκης και ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, κατηγόρησαν τους υπουργούς Υγείας για «μαύρη τρύπα» στο ΚΕΕΛΠΝΟ 89.000.000 €. «Ομως το μεγαλύτερο μέρος αυτής (44.000.000 €) είναι στην υπουργό σας πλέον κ. Ξενογιαννακοπούλου. Πώς γίνεται;», απορεί, αναρτώντας τον πίνακα που δείχνει τα ταμειακά διαθέσιμα του ΚΕΕΛΠΝΟ ανά χρονιά. Στο τέλος του 2010 προκύπτει ένα έλλειμμα περίπου 44 εκατομμυρίων ευρώ. Σημειώνεται ότι η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υπήρξε υπουργός Υγείας την περίοδο από τον Οκτώβρη του 2009 έως τον Σεπτέμβρη του 2010.